Etusivu
Renkaat
Vanteet
MP-tuotteet
Käytetyt renkaat ja vanteet
Rengasvinkit
Henkilökunta
Ota yhteyttä

Tekisinkö asennustyöt itse?

Teetä renkaiden asennustyöt aina alan ammattiliikkeessä. Ammattitaitoiset asentajat tarkistavat renkaat ja vanteet ennen asennusta. Asennustyö ja tasapainotus tehdään erikoistyökaluilla ja kiinnitys autoon tarkistetaan momenttiavaimella juuri oikeaan tiukkuuteen.

Näppärä mies, tai nainen, voi toki itsekin vaihtaa vanteilla olevat renkaat autoonsa, jos renkaat ja vanteet on tarkistettu alkavien vaurioiden varalta ja voidaan olla varmoja, että pyörien tasapainotus on kunnossa. Asennustyö on hyvä aloittaa tutustumalla auton ohjekirjaan, josta selviää mistä tarvittavat työkalut löytyvät sekä auton nostokohdat.  Autojen tunkit on tehty silmälläpitäen satunnaisia tiellä tapahtuvia vararenkaan vaihtoja. Ne ovat usein varsin heppoisia eivätkä kestä ollenkaan sivuttaista vääntöä. Jos autossasi on alumiinivanteet tarkista, että sinulla on oikeat pultit/mutterit.

Etsi siis tasainen ja kova alusta, jossa pyörät vaihdetaan. Ennen vaihtoa merkitse alla olevien renkaiden paikat. Lukitse auto paikoilleen käsijarrulla ja vaihteella. Kiilaa maassa olevat pyörät siten, että voit olla varma siitä, ettei auto pääse liikkumaan. Ole varovainen irrottaessasi pölykapseleita etteivät ne vaurioidu. Älä missään tapauksessa mene auton alle silloin, kun se on tunkin varassa. Irrota yksi pyörä kerrallaan. Puhdista vastinpinnat huolellisesti ja kiristä pultit/mutterit ristiin vähän kerrallaan. Tee loppukiristys momenttiavaimella oikeaan tiukkuuteen vasta kun auto on laskettu alas. Kiinnitä pölykapselit huolellisesti. Tarkista oikea asento venttiilinreiästä. Muista myös tehdä jälkikiristys noin sadan ajokilometrin jälkeen. Pese alta otetut pyörät miedolla pesuaineliuoksella ja tarkista niiden kunto.

Takaisin.

 

 

 

 

 
Rengashotelli

Continental
Gislaved
Barum
Semperit
Forssan Käyttörengas Oy.