Etusivu
Renkaat
Vanteet
MP-tuotteet
Käytetyt renkaat ja vanteet
Rengasvinkit
Henkilökunta
Ota yhteyttä

Ilmanpaineet

Ilmanpaine kantaa kuorman – ja viimeistelee ajo-ominaisuudet.

Suurin osa renkaisiin tulleista vaurioista johtuu vääristä ilmanpaineista! Tarkista renkaidesi ilmanpaine säännöllisesti. Aika-ajoin on syytä tarkistaa myös vararenkaan ilmanpaine. Oikeat painesuositukset löytyvät auton ohjekirjasta, usein myös polttoainesäiliön täyttöaukon kannesta tai etuoven karmista. Auton valmistaja antaa aina suosituksen sekä kevyelle kuormitukselle, että maksimikuormitukselle. Muista lisätä renkaisiin painetta aina kun kuormaat autoasi. Väärät ilmanpaineet vaikuttavat auton ajokäyttäytymiseen ja renkaiden ennenaikaiseen kulumiseen.

Vinkkejä:

  • Pakkanen laskee ilmanpaineita  n. 0,1 baria/ -10 astetta. Talvirengaspaineiksi suosittelemme 0,2 - 0,3 baria autonvalmistajien kesärenkaille tarkoitettuja paineita enmmän.
  • Paineet on tarkistettava kylmistä renkaista, ajossa lämmenneiden renkaiden paineet ovat aina korkeammat. Älä ikinä laske renkaiden ilmanpainetta ilman pätevää syytä. Paine renkaissa ei lisäänny itsestään. Ilmanpainemittarit voivat olla epätarkkoja. Luota siis vain tarkistettuihin mittareihin. Ilmanpaineen on oltava aina sama akselin molemmissa renkaissa.  Kun autoa kuormataan lisätään painetta enemmän taka-akselistolle (kts. auton ohjekirja).
  • Kiinnitä venttiilinhattu huolella, ettei venttilliin pääse kosteutta tai likaa.

Takaisin.

 

 

 

 

 
Rengashotelli

Continental
Gislaved
Barum
Semperit
Forssan Käyttörengas Oy.