Etusivu
Renkaat
Vanteet
MP-tuotteet
Käytetyt renkaat ja vanteet
Rengasvinkit
Henkilökunta
Ota yhteyttä

Oikea säilytys

Älä jätä renkaitasi vain johonkin nurkkaan - renkaat eivät pidä siitä!

Ennen renkaiden vaihtoa merkitse renkaiden paikka ja erityisesti niiden pyörimissuunta. Renkaat ja vanteet on hyvä pestä ennen säilöönpanoa miedolla saippualiuoksella. Renkaat säilyvät parhaiten viileässä, pimeässä ja kuivassa tilassa. Säilytä renkaita kaukana öljyistä, polttoaineista ja liuottimista. Ne saattavat vahingoittaa renkaan kumiseoksia.

Vanteelle asennettuja renkaita ei ole hyvä säilyttää pystyasennossa. Parhaiten ne säilyvät ripustettuina vanteista tai kyljellään. Mieluiten vaikkapa puisella lavalla tai vastaavalla. Irrallaan olevia renkaita tulisi säilyttää pystyasennossa siten, että niiden asentoa vaihdetaan kerran kuussa. Irtorenkaita ei saa riiputtaa eikä kasata päällekkäin. Helpointa on antaa ammattitaitoisen rengasliikkeen huolehtia renkaidesi kausisäilytyksestä, jolloin ne samalla, niin halutessasi myös pestään, tarkistetaan ja tasapainotetaan.

Kun renkaat on irrotettu autosta on ne syytä tarkistaa, ainakin silmämääräisesti, alkavien vaurioiden varalta. Jos vähänkin tuntuu siltä, että kaikki ei ole kunnossa, kannattaa antaa asiantuntijan tarkistaa renkaat. Jos renkaat ovat esim. epätasaisesti kuluneet on se useimmiten merkki auton alustassa olevasta viasta. Mitä nopeammin vika havaitaan sitä edullisemmaksi sen korjaaminen tulee.

Takaisin.

 

 

 

 

 
Rengashotelli

Continental
Gislaved
Barum
Semperit
Forssan Käyttörengas Oy.